Vloerisolatie

Verwarmt uw vloer 4-5 graden, dag koude voeten!

Heeft u altijd een koude vloer? Dit wordt veroorzaakt door koude lucht in de kruipruimte. Vloerisolatie zorgt voor een warmere vloer zonder meer te stoken!

Vloerisolatie wordt via de kruipruimte aangebracht. Een verbouwing is dus niet nodig! Hiervoor werken wij met de innovatieve materialen van PIF of TonZon. Dit gaat snel en effectief, zonder al teveel overlast. 

Wanneer er reeds een kruipluik aanwezig is, hoeft er ook geen zaag- of sloopwerk plaats te vinden. Wij isoleren uw vloer vaak al in 1 dag! Wanneer de kruipruimte onvoldoende geventileerd wordt, zal er kruipruimte ventilatie aangebracht moeten worden.

De vloerisolatie verdient u gemiddeld terug in zo’n 3,5 jaar! Maakt u gebruikt van de subsidie dan wordt de terugverdientijd nog korter!

Vloerisolatie verhoogt het wooncomfort in uw woning. Vloerisolatie verhoogt de temperatuur van uw vloer zo’n 4-5 graden. Daarnaast verhoogt het het energielabel van uw woning. Hiervoor moet het isolatiemateriaal geregistreerd zijn bij het Bureau CRG. Wij werken enkel met A-merk isolatie die opgenomen zijn in de databank. 

Ik wil vrijblijvend advies

Hoe werkt vloersolatie?

Uw vloer 4-5 graden warmer door vloerisolatie? 

Onder veel woningen bevindt zich een koude, en vaak vochtige, kruipruimte. Door de vloer aan de onderzijde, dus de bovenzijde van uw kruipruimte, te isoleren voorkomt u dat koude lucht uit de kruipruimte uw vloer doet afkoelen of zelfs uw woning binnentrekt. Ook gaat er veel warmte verloren naar de kruipruimte. 

Het woord vloerisolatie zegt het eigenlijk al: isolatie die ONDER de vloer van uw woning wordt aangebracht. Doordat de isolatie in de kruipruimte wordt aangebracht heeft uw zelf weinig tot geen overlast van het isoleren. Zo is er geen verbouwing nodig en zijn we vaak al in 1 dag klaar!

In een droge kruipruimte presteert vloerisolatie het beste, maar in een vochtige omgeving werkt bodemisolatie beter. Voor het grootste rendement kijken we daarom altijd naar úw situatie en geven hierop advies.

Wilt u een subsidie aanvragen voor de vloerisolatie? Let dan op de isolatiewaarde. Het RVO stelt hier namelijk eisen aan: minimaal zal de isolatiewaarde Rd  3,5 moeten zijn. Ook hierin kunnen wij u uiteraard adviseren. 

Tot wel

+30%

isolatie
subsidie!

Profiteer van aantrekkelijke subsidies!

De overheid wil mensen stimuleren om hun woning te isoleren en stelt daarom subsidies beschikbaar. Neemt u 2 isolatiemaatregelen, bijvoorbeeld dak- en vloerisolatie, dan ontvangt u tot 30% subsidie. Neemt u 1 isolatiemaatregel i.c.m. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op het warmtenet ook dan ontvangt u tot 30% subsidie. Neem u 1 isolatiemaatregel, dan ontvangt u tot 15% subsidie.

vloerisolatie

Voordelen vloerisolatie

  • Bespaar op uw energiekosten!
  • Verhoogd de temperatuur van uw vloer
  • Verbetering energielabel
  • Verlening levensduur van uw woning
  • Snelle montage in 1 dag

Is mijn woning geschikt voor vloerisolatie?

Vloerisolatie is helaas niet mogelijk voor elke woning. Daarom zal onze adviseur altijd eerst uw kruipruimte inspecteren. Zo komt u, en wij, niet voor verrassingen te staan. Waar letten wij op bij de kruipruimte inspectie?

  • Is de kruipruimte goed bereikbaar?
  • Minimale hoogte 50 cm?
  • Bestaat de kruipruimte uit meerdere compartimenten en zijn deze allen toegankelijk?
  • Is de kruipruimte droog of vochtig? 
vloerisolatie