Spouwmuurisolatie

Een warmer huis én een lagere energierekening.

Spouwmuurisolatie is één van de makkelijkste, snelste en goedkoopste manieren om uw woning te isoleren. Profiteer direct van een hoog wooncomfort, een warmere woning, minder tocht en minder stoken. 

Huizen gebouwd na 1920 hebben meestal een spouw. Een spouw is de ruimte tussen 2 muren; een binnenmuur en een buitenmuur. Die ruimte kunt u laten vullen met isolatiemateriaal.

Spouwmuurisolatie is vaak al in aantal jaar terugverdiend, zeker met de huidige gasprijzen! Naast de besparing verhoogt spouwmuurisolatie de waarde van uw woning en geeft het een verbetering van het energielabel.

Van den Heuvel isolatietechniek werkt met 2 soorten spouwmuurisolatie. Knauf Supafil en AMINOFOAM UF-hardschuim. Beide materialen hebben zijn of haar eigen voordelen. In de meeste gevallen is uw woning in 1 dag geïsoleerd!

Wilt u weten welke soort isolatie het meest geschikt is voor uw woning? Vraag gewoon even vrijblijvend advies aan!

Ik wil vrijlbijvend advies

Spouwmuurisolatie met Knauf Supafil

Knauf Supafil is een zeer duurzame vorm van spouwmuurisolatie. Het isolatiemateriaal bestaat voor 80% uit gerecycled glas. Hiervoor wordt voornamelijk oud vensterglas en autoruiten gebruikt.

Deze innovatieve inblaas wol wordt geproduceerd door het glas en kwartszand te verhitten in een oven op 1100°C. Daarna wordt het, bijna zoals een suikerspin, hard gecentrifugeerd tot een luchtige wol, daarna wordt het behandeld met een waterafstotend product. Bij originele glaswol denken de meesten mensen  aan de gele isolatieplaten die jeuken en kriebelen. Knauf Supafil is niet op platen of rollen gemaakt, maar ziet er meer uit als katoenvlokken. Er is dus ook geen onnodig bindmiddel gebruikt. Dit zorgt ervoor dat Knauf Supafil ook niet jeukt en kriebelt en is milieubewust!

Wij isoleren uw woning van buitenaf met Knauf Supafil. Onze monteurs boren ongeveer 2 gaatjes per m2 in het voegwerk. Via deze gaatjes in de buitenmuur wordt er onder hoge druk, van onder naar boven, Knauf Supafil in de spouwmuur geblazen. Zodra de gehele spouw gevuld is worden de boorgaten netjes gedicht. Zo ziet u niet dat wij geweest zijn, maar u voelt het des temeer!

Vaak is uw woning binnen 1 werkdag geïsoleerd, u start direct met besparen!

 

Voordelen Knauf Supafil

 • Knauf Supafil is waterafstotend en vochtwerend
 • Hoge isolatiewaarde 
 • De glaswol heeft een brandklasse A1 
 • Knaup Supafil wol verzakt niet
 • Bevatten geen kunstmatige kleurstoffen en chemicaliën
 • Verhoogt het wooncomfort
 • Verlaagt uw energierekening
 • Verbetert uw energielabel
 • Geen verbouwing nodig

Korte terugverdientijd door de hoge gasprijzen!
Start ook direct met besparen. 

Tot wel

+30%

isolatie
subsidie!

Profiteer van aantrekkelijke subsidies!

De overheid wil mensen stimuleren om hun woning te isoleren en stelt daarom subsidies beschikbaar. Neemt u 2 isolatiemaatregelen, bijvoorbeeld dak- en vloerisolatie, dan ontvangt u tot 30% subsidie. Neemt u 1 isolatiemaatregel i.c.m. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op het warmtenet ook dan ontvangt u tot 30% subsidie. Neem u 1 isolatiemaatregel, dan ontvangt u tot 15% subsidie.

Spouwmuurisolatie met AMINOFOAM 

AMINOFOAM is een milieuvriendelijke isolatieschuim die veel gebruikt wordt voor het isoleren en herstellen van spouwmuurisolatie. Onze monteurs boren kleine gaatjes in het voegwerk en spuiten AMINOFOAM in de spouw.

AMINOFOAM is een ‘scheerschuim- achtig’ isolatiemateriaal, je kunt het ook vergelijk met purschuim. Het is een vloeibaar, opencellig isolatieschuim. Zodra het schuim in de spouw gespoten wordt schuimt het op en verdeeld het zich in de spouwmuur. AMINOFOAM is bij het aanbrengen vloeibaar. Grootste voordeel hierbij is de sterke vullende eigenschap, ook bij smalle spouwbreedtes, verzakte isolatieplaten of verzakt wol is het goed toepasbaar.

Door de vloeibare eigenschap sluit het ook direct goed aan op kozijnen en dakranden. Het schuim bereikt hierbij ook de kleinste holle ruimtes en vult deze volledig op. Hierdoor ontstaat een homogene massa in de spouw. 

Wij isoleren uw woning van buitenaf met AMINOFOAM. Onze monteurs boren kleine gaatjes in het voegwerk. Via deze gaatjes in de buitenmuur wordt er onder hoge druk, schuim in de spouwmuur geblazen. Zodra de gehele spouw gevuld is worden de boorgaten netjes gedicht. Zo ziet u niet dat wij geweest zijn, maar u voelt het des temeer!

 

spouwmuurisolatie-aminofoam

Voordelen AMINOFOAM

 • Brandklasse B2
 • Geluidsabsorberend
 • Goede afdichting van kieren en naden
 • Sluit goed aan op kozijnen en dakranden
 • Vult ook smalle spouwen
 • Hoge isolatiewaarde 
 • Verhoogt het wooncomfort
 • Verlaagt uw energierekening
 • Verbetering energielabel
 • Geen verbouwing nodig