Dakisolatie

Stook niet langer voor de vogels,
start direct met besparen!

Een van de grootste energieverspillers in huis is een schuin dak zonder isolatie. Warme lucht stijgt op en als uw dak niet geïsoleerd is, dan verlaat de warmte hier uw woning. Misschien fijn voor de vogels, maar niet fijn voor uw portemonnee. Met dakisolatie bespaart uw al snel tot €800,- op uw energierekening! (bron: Milieu Centraal)

Naast het verlagen van uw energierekening verkleint u ook uw CO₂-uitstoot. Dit wordt momenteel steeds belangrijker en dus ook erg van belang voor een goed energielabel. Daarnaast wordt uw woning een stuk behaaglijker zonder extra te stoken.

Dakisolatie wordt aangebracht aan de binnenzijde van uw dak. Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat in de winter de warmte binnenblijft en in de zomer blijft uw woning koeler.

Van den Heuvel isolatietechniek werkt enkel met A-merken. Hierdoor bent u verzekerd op 10 jaar garantie op uw isolatie. 

Ik wil vrijblijvend advies

Hoe werkt PIF dakisolatie?

Als er temperatuurverschillen zijn dan stroomt de warmte altijd naar de kou toe, nooit andersom. In geval van uw woning stroomt de warmte in de winter dus naar buiten toe. Door het toepassen van PIF Isolatie wordt deze warmtestroom onderbroken.

Het warmteverlies in een woning bestaat voor 60% uit straling en 35% uit geleiding.

Warmtestraling is enkel te isoleren met een materiaal dat infraroodstraling goed weerkaatst oftewel reflecteert. Aluminium is een materiaal dat warmtestraling weerkaatst. Denk aan een marathonloper of een stukje vlees onder een stuk aluminiumfolie.

Warmtegeleiding is het doorgeven van warmte via een materiaal. Bijvoorbeeld wanneer ijzer aan één zijde wordt verwarmd. Na verloop van tijd is de warmte door het hele materiaal voelbaar. Warmtegeleiding is te isoleren met een materiaal wat de warmte slecht geleidt. Stilstaande lucht is een slechte warmtegeleider en dus een erg goed isolatie middel.

PIF Isolatie combineert deze twee materialen/technieken in één product. Innovatieve isolatiefolie met aan de buitenzijde aluminium om de straling te weerkaatsen en aan de binnenzijde luchtkamers met stilstaande lucht. Met een geringe dikte kan een zeer hoge isolatiewaarde worden behaald. Door het plaatsen van PIF isolatiefolie reduceert u het gehele warmteverlies van de woning.

PIF isolatiefolie is verkrijgbaar in diverse diktes elk met een eigen Rd-waarde. Een Rd-waarde is een getal wat aangeeft hoe goed het materiaal isoleert.

Bekijk het technisch specificatieblad voor PIF isolatiewaarden. Uiteraard adviseert onze isolatiespecialist u graag over de Rd-waarden.

Lees meer over PIF isolatie in de productbrochure.

Van den Heuvel isolatietechniek is erkend  PIF installateur.
Dit biedt u tot 15 jaar garantie op alle producteigenschappen.

zolder-isoleren

Voordelen dakisolatie

 • Bespaar op uw energiekosten!
 • Houd warmte binnen in de winter en buiten in de zomer
 • Verbetering energielabel
 • Verkleint uw CO₂-uitstoot
 • Snelle montage (evt direct afgewerkt met PIF isofast)
Tot wel

+30%

isolatie
subsidie!

Profiteer van aantrekkelijke subsidies!

De overheid wil mensen stimuleren om hun woning te isoleren en stelt daarom subsidies beschikbaar. Neemt u 2 isolatiemaatregelen, bijvoorbeeld dak- en vloerisolatie, dan ontvangt u tot 30% subsidie. Neemt u 1 isolatiemaatregel i.c.m. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op het warmtenet ook dan ontvangt u tot 30% subsidie. Neem u 1 isolatiemaatregel, dan ontvangt u tot 15% subsidie.

PIF dakisolatie

PIF isolatiefolie wordt aan de binnenzijde van uw hellende dak aangebracht. Door de geringe dikte verliest uw weinig ruimte. Zeg gedag tegen een koude tochtige zolder. Na de isolatie werkt u het plafond af op een manier naar keuze.

 • Geringe dikte met een hoge isolatiewaarde
 • 10 jaar garantie op alle producteigenschappen
 • Zeer lange levensduur van minimaal 70 jaar
 • Plafondafwerking naar eigen keuze
PIF dakisolatie Oss
isolatie afgewerkt zolder

PIF ISOFAST

PIF ISOFAST is isolatie en afwerking in één. Zoals deze omschrijving doet vermoeden is PIF ISOFAST is een snelle methode van isoleren en afwerken in een! Hierdoor is er tot 50% minder arbeid nodig om uw zolder te isoleren én direct mooi af te werken. Vaak al binnen 1 dag gerealiseerd!

 • Isolatie en plaatmateriaal in 1 met een fraaie afwerking
 • Reduceert manuren tot 50%
 • Geen stukadoor of schilder nodig, direct klaar!
 • Leverbaar in lengtes tot 2.40 meter

Bekijk hier een video over PIF ISOFAST