Bodemisolatie

Zeg gedag tegen vocht in uw huis!

Is uw vloer koud en vochtig? Dit wordt veroorzaakt door vocht in de kruipruimte. Een vochtige kruipruimte is niet ideaal; het is ongezond, geeft overlast en veroorzaakt schade aan uw woning. De kruipruimte isoleren is een betaalbare oplossing.

Vanwege de onderdruk zuigt de woning aan de kruipruimte. Hierdoor wordt vocht en radongas uit de bodem onttrokken en dit dringt uw huis binnen. Door de bodem van uw kruipruimte te isoleren wordt de luchtvochtigheid in uw huis beter in balans gebracht, dit verhoogt de kwaliteit van uw leefklimaat.

Bodemfolie is een simpele, maar doeltreffende manier om een kruipruimte droog te krijgen.

Bodemisolatie verhoogt het wooncomfort in uw woning. Gecombineerd met vloerisolatie stijgt de temperatuur van uw woning tot wel 4-5 graden. Daarnaast verlengt het de levensduur van uw woning. Uw heeft dus zowel direct als op de lange termijn profijt van bodemisolatie.

Ik wil een vrijblijvend advies

Hoe werkt bodemisolatie?

Het woord bodemisolatie zegt het eigenlijk al: isolatie die op de bodem, van uw kruipruimte, aangebracht wordt. Vanwege een onderdruk zuigt de woning aan de kruipruimte. Met de lucht die wordt aangezogen wordt ook vocht en radongas uit de bodem onttrokken. Deze koude lucht en vocht trekt uw huis binnen.

Wist u dat zelfs wanneer er voldaan is aan de norm uit het Bouwbesluit dan nog ongeveer 1,3 liter vocht per dag de woning binnenkomt? Dit verlaat de woning door ventilatie. Echter bij oude, slecht geïsoleerde, woningen kan dit oplopen tot 10 liter vocht per dag! Zoveel vocht is slecht voor uw woning en slecht voor uw gezondheid, door de hoeveelheid gassen en kans op schimmels.

De bodem van uw kruipruimte wordt geïsoleerd door een speciale bodemfolie op de bodem te leggen. Hiervoor werken wij met de innovatieve materialen van PIF. Bij kruipruimtes met een geringe hoogte kan ook gekozen worden voor chips of EPS parels.

Wat is de beste oplossing: bodemisolatie of vloerisolatie? Dit is geheel afhankelijk van uw situatie. Onderstaande richtlijn kan uw een idee geven van de beste soort isolatie voor uw woning:

 • Is uw kruipruimte erg vochtig? Is er sprake van vocht of schimmelproblemen (in de woning)? Dan is bodemisolatie geschikt. Bodemisolatie pakt het probleem bij de bron aan: zorgen dat er geen vocht meer uit de bodem optrekt.
 • Is uw kruipruimte droog en een hoogte van minimaal 50 cm. Dan adviseren wij u vloerisolatie ipv bodemisolatie. (d.w.z. een isolatielaag tegen de onderkant van de vloer).

Naast bodemisolatie en vloerisolatie kunnen wij tochtkieren in uw kruipruimte dichten en uw kruipruimte voorzien van ventilatieroosters.

Tot wel

+30%

isolatie
subsidie!

Profiteer van aantrekkelijke subsidies!

De overheid wil mensen stimuleren om hun woning te isoleren en stelt daarom subsidies beschikbaar. Neemt u 2 isolatiemaatregelen, bijvoorbeeld dak- en vloerisolatie, dan ontvangt u tot 30% subsidie. Neemt u 1 isolatiemaatregel i.c.m. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op het warmtenet ook dan ontvangt u tot 30% subsidie. Neem u 1 isolatiemaatregel, dan ontvangt u tot 15% subsidie.

Voordelen bodemisolatie

 • Geen vochtproblemen meer in huis, geef schimmels geen kans!
 • Bespaar op uw energiekosten!
 • Verbeterd het leefklimaat in uw woning
 • Verlening levensduur van uw woning
 • Snelle montage in 1 dag

Is kruipruimte isolatie geschikt voor mijn woning?

Heeft uw woning een kruipruimte en ervaart u vocht gerelateerde problemen in uw woning dan is het verstandig om een GRATIS woninginspectie aan te vragen. Denk hierbij aan:

 • Een muffe lucht in huis
 • Opbollend laminaat of parket
 • Schimmel – en vochtproblemen op uw muren
 • Hoge luchtvochtigheid in uw woning
 • Overlast van muggen en slakken